
BURSA YAT KİRALAMA
BURSA KİRALIK YATLAR
TEKNENİ SEÇ
BURSA TEKNE KİRALA
YAT KİRALAMA BURSA
"Bursa'nın Lider Yat Kiralama Firması Woy Tour ile Hayallerinize Yelken Açın"
Bursa yat kiralama ve mavi tur yat tatili ihtiyaçlarınızda, Türkiyenin En Büyük Yat Kiralama Firması Woy Tour A.Ş. Yatları Sizin İçin Hazır. Tüm Organizasyonlarınız için özenle dizayn edilmiş ve ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik, lüks yatlarımız, ekonomik yatlarımız, evlilik teklifi ve organizasyonlarınız için özel hazırlanmış yat ve teknelerimiz, yatta iftar yemeği ve teknede iftar yemekli turlarımız, yatta akşam yemeği ve tekne kahvaltı paketlerimizden sizin için en uygun olanını seçin.
Yatırım Amaçlı Tekne Al
Bursa Yat Tatili
Bursa Ekonomik Tekne
Bursa Tekne Turu
Bursa Tekne Tatili
Bursa Mavi Tur
Bursa Balıkçı Teknesi
Bursa Tekne Kiralama
Bursa Yat Kiralama
Brokerlarımız haftanın her günü 09:00 - 18:00 saatleri arasında sizlere Ücretsiz telefon desteği ve danışmanlık sunmaktadır.
İstanbul'da Her Türlü Deniz Aracı İşlemlerinizde Sizlere Bir Telefon Kadar Yakınız.
WOY TOUR A.Ş. 40 Ülkede 30.000 Gulet ve Yat ile...
"Bursa Tekne Gulet Yat - Al Sat Kirala "

LUKS YAT KİRALA

MAVİ TUR BURSA

GULET KİRALAMA

TEKNE TURU

YELKENLİ KİRALA

JET SKİ KİRALAMA
Bursa Yat Kiralama Ayın Öne Çıkan Tekneleri >>>
"Bursa Yat Kiralama Devi Woy Tour A.Ş. İle Hayallerinizdeki Yat Kiralamayı Bugün Yapın"
Sanayileşmiş tarım alanında günümüzün en gelişmiş ve aktif Türk kentlerinden biri olarak bilinen Bursa , Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntılara sahip olmadığına ve eski kenti (Hisarici) çevreleyen surların Bithynians ve Roma ve Bizans dönemlerinde tamir edilmiştir.
Bursa , Osmanlı döneminden kalma tarihi binalar açısından oldukça zengindir ve bunların en önemlileri şunlardır; Ulu (Ulu) Camii1398-1440 yılları arasında I. Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra birçok onarım yapıldı. İki minaresi vardır ve süslemesi ile ünlüdür. Minberi, ahşap işçiliğinin bir şaheseridir ve gül heykeller ve kabartmalar ile geometrik ve yıldız şekilli süslemelerle dekore edilmiştir. Duvarında, sonraki dönemin ünlü hattatlarının eserleri olan ahşap katmanlar vardır; bunlar bu sanatın önemli örnekleri olarak kabul edilir. Yeşil (Yeşil) Camii1419 yılında Sultan Mehmed döneminde inşa edilen Osmanlı mimarisinin önde gelen eserlerinden biridir. Cephe mermerden yapılmıştır. İç duvarlardaki karolar bu sanatın en güzel örnekleridir. Pencere kepenkleri rumi-heykel, yıldız, geometrik ve çiçek şekilli desenlerle süslenmiştir. Yine Sultan Mehmed'in altında 1421 yılında inşa edilen Yeşil Türbe (Yeşil Türbe) de çinileri ile ünlüdür. İşte Sultan Mehmed'in mezarları, ağaç oğulları, üç kızı ve mürebbiyeleri.
Ziyaret edilecek yerler;
Ulu Camii (Merkez):1396 ile 1400 yılları arasında tamamen kesme taştan yapılmış, çok kalın ve yüksek duvarlı, 12 ağır dört kenarlı, 20 kubbeli pendantifli Yıldırım Bayezit tarafından yaptırılmıştır. Çok kubbeli camilerin en klasik ve anıtsal örneğidir. Zengin ve ferah alanı ile tüm Türk camileri arasında en büyük boyuta (318 metrekare) sahiptir. Yunan ve palmetlerle ince işlenmiş küçük zıvana panelli balkon, geometrik örneklerle parapet ağları, ön tarafındaki yazıt ve ağa bağlı corolla, Selçuklu tarzından Osmanlı stiline geçişin ana sanat eseri. sadirvan inşaatı; bazı topraklar Ulu Camii'nin inşası için kamulaştırılmış olmalıdır. Sadirvan'ın yeri Yahudi bir kadına aitti. Toprağını vermek istemeyen bu kadın, bir gece rüyasında herkesin aynı yöne koştuğunu görmüştü. Merakla onlara nereye gittiklerini sordu ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir. ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir. ve 'Cennet!' O da kaçmak istiyordu ama topraklarını vermediği için onu durdurdular. Bu rüyadan çok etkilenen Yahudi kadın, ertesi gün bir sadirvan inşa etmek şartıyla toprağını vermişti. Caminin yapım süreci mali sorunlar nedeniyle durduğunda, Hıristiyan ve Yahudi toplulukları belirli bir miktar para sağladılar, bunun karşılığında Müslümanlar minnettarlıklarını göstermek için caminin pencerelerine David'in Yıldızı ve Haç işaretlerinin kazındığı taşları kullandı. Emir.
Sultan Camii ve Türbesi (Merkez): Ünlü bir bilim adamı olan Emir Sultan, 1391 yılında Bursa'ya gelmiş ve Yıldırım Bayezit'in kızı Hundi Fatma Hatun ile evlenmiştir. II. Murat döneminde Emir Sultan Camii ve Türbesi karısı tarafından yaptırılmıştır. Bursa'nın doğusunda, Emir Sultan Mezarlığı'nın bitişiğinde yer alır. Kuzey yönünde yanlarında sekiz kenarı olan bir mezar vardır. Sadirvanlı bir avluda tek kubbeli, cami tipinden güzel bir örnek olan Emir Sultan Camii'nin bugünkü şekli, Sultan III. Selim döneminde 1804 yılında yapılmıştır.
Muradiye Külliyesi (Merkez):Muradiye ilçesinde büyük bir park içerisindedir. 1424-1426 yılları arasında Sultan II. Murat tarafından yaptırılan külliye, cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, hamam ve 12 mezardan oluşmaktadır. Cami, ilk dönemde Osmanlı mimarisinde çok kullanılan açısal bir şekle sahiptir. Nişleri ve balkonları 18. yüzyıldan kalmadır ve Barok tarzındadır. Giriş kapısı ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden biridir. Muradiye Külliyesi'nde II. Murat ve ailesi adına yapılmış 12 adet mezar vardır.
Orhan Camii ve Külliyesi (Merkez):Orhan Bey tarafından 1339-1340 yılları arasında inşa edilen külliye cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, okul, hamam ve han (Emir Hanı) yapılarından oluşmaktadır. Ulu Camii'nin doğusunda ve Osmanlı Külliyesi'nin ilk örneklerinden biridir. Orhan Camii, Bursa'da erken Osmanlı döneminin en önemli yapılarından biridir. Her iki taraftaki ikiz kemerler yapının en önemli özelliklerinden biridir. İki sıra tuğla ve bir sıra taş ile inşa edilmiştir. Dış yüzeyinde tuğla çalışması da çok ilginç.
Hüdavendigar Camii ve Külliyesi (Merkez):Sultan Murat I (Hüdavendigar) tarafından Çekirge ilçesinde 1366-1385 yılları arasında inşa edilen külliye cami, ilahiyat okulu, hayır kurumu, mezar ve hamamdan oluşmaktadır. Osmanlı mimarisinde eşsiz olan iki katlı kompleksin birinci katı bir camidir, ikinci katı bir ilahiyat okulu. Heybetli dış minaresi ile saray görünümündeki yapının mimarisi kesin değildir. Üst sütun porticoslu iki katmanlı alın, orta sütun kenarı ve önü olan çift dik kemerler ile açıldı, Venedik saraylarını hatırlatan etkileyici bir panorama kazanıyor. Orta kısmı açık olan kubbenin altındaki Sadirvan, hafif sıçramaları ile uyumlu bir atmosfer yaratır. Hüdavendigar Camii'nin karşısında Sultan II. Murat'ın (Hüdavendigar) mezarı var. 1389'da Manyok Savaşı'nda askerlik sırasında ölenler. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan mezar kitabesi 1722 tarihlidir.
Yıldırım Bayazit Külliyesi (Merkez): Şehrin doğusundaki Yıldırım ilçesinde 1390 ile 1399 yılları arasında inşa edilen kompleks; cami, ilahiyat okulu, darussifa (tedavi evi), mezar, han, hamam, hayır kurumu, zevk - evden oluşmaktadır. , mutfak, servis odaları ve kararlı yapılar. Külliyenin ortasındaki cami, taraflı camilerin en anıtsal örneklerinden biridir ve 1399 tarihli bir tedavi evi vardır. Osmanlı mimarisi bu cami ile eşsiz bir yapı yapısı bulmaya başlamıştı. Kitabesi ile tek yapı olan türbe caminin kuzey doğusundadır. 1406 yılında Yıldırım Bayezit'in oğlu Süleyman Han tarafından Mimar Ali bin Hüseyin'e yaptırılan türbe, revaklı Osmanlı mezarlarının ilk örneğidir.
Yeşil Cami (Merkez):1419-1420 yılları arasında Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılan caminin süslemeleri, II. Murat döneminde 1424 yılında yapılmıştır. Süslemelerde kullanılan yeşil turkuaz ve çiniler nedeniyle Yeşil Cami olarak da bilinir. Mimarı Hacı Ivaz Paşa. Bursa'nın en önemli Osmanlı dönemi yapısından biri olan cami, mimarisiyle süslü süslemeleriyle ünlüdür. Çini süslemeleri caminin en önemli özellikleridir.
Yeşil Türbe (Merkez):Bursa'nın simgesi olan yapı, Osmanlı mezar mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Mermer bir merdivenle tırmanabileceğiniz sekizgen yapı, yüksek bir kasnağa tünemiş bir kurşun kubbe ile kaplıdır. Çini süslemeleri ile eşsiz bir yapıdır. Tamamen fayans kaplı balkon, ana sanat eseridir. Osmanlı ahşap eserlerinin en güzel örneklerinden biri olan kapı, ceviz ağacının geçiş tekniği ile inşa edilmiş, geometrik motiflerle bezenmiş ve üzerinde yazıt vardır.
Gerus sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'ndedir. XIV.Yüzyılda İspanya'dan sınır dışı edildikten ve Osmanlı İmparatoru II. Selim tarafından memnuniyetle karşılandıktan sonra Bursa'ya yerleşen ilk Yahudi grubu tarafından inşa edilmiştir. bölgeye getirildi. İbranice Gerus'ta "atılan" anlamına gelen bir kelimeden türetilen sinagogun adı, bu açıdan özel bir anlama sahiptir. Günümüzde bir tanrı durumunda ulaşan sinagog Yahudi cemaatinin hizmetindedir.
Belediye Başkanı Sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'ndedir. Osmanlı İmparatorluğu tarafından memnuniyetle karşılanan ve İspanya Mayorka Adası'ndan göç eden ve XV. Yüzyılda Bursa'ya yerleşen diğer Yahudi toplulukları tarafından inşa edilmiştir. Dahası, ayrıldıkları adanın adından ilham aldıkları için, inşa ettikleri sinagoga Belediye Başkanı adını verdiler. İnşaatın başlangıç tarihi XV. Yüzyıl olarak bilinmektedir. Duvarlardaki canlı tasarımlar ve sinagogun iç bölümünün tavanı dikkat çekiyor.
Etz Ahayim Sinagogu (Merkez):Arap Şükrü Caddesi'nde bulunan ve XIV. Yüzyılın başlarında inşa edilen sinagogun adı İbranice'de "Hayat Ağacı" anlamına gelir. Osmanlı döneminde yapılan ilk sinagog olması tuhaftır. Bursa fatihi Orhan Bey döneminde emperyal bir kararname ilan edildi ve sinagogun yapısı onaylandı. İznik Yeşil
Camii (İznik): İznik'te Osmanlı mimarisinin en önemli anıtsal yapısı olan cami, ilin doğusunda ve Lefke Kapısı'nın yakınındadır. 1378 - 1398 tarihinde Çandarlı Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Hacı Özbek Camii (Çarşı Camii, İznik): İznik'te çarşı içindedir. 1333 yılında inşa edilmiş olup Osmanlı camisine sahip en eski yazıttır.
Ayasofya Müzesi (İznik):Şehrin ortasında ve IV. Yüzyıl Bizans kilisesi ve Orhan Gazi döneminde camiye çevrilmiştir. Müze, Hristiyanlar için 7. Ekümenik Yüksek Konseyi'nin düzenlendiği yerdir. Bugün yıkılmış bir yapıdır. Senatus
(Konsolos Sarayı, İznik): Hristiyanlar tarafından çok önemli görülen ilk Konsül toplantısı olan Senatus, Konsül sarayı olarak da adlandırılıyor. Göl kapısı tarafında yer alan sanat eseri göl sularının altındadır.